Fluitles

Muziek staat voor mij voor creativiteit, veelzijdigheid, vrijheid en verbinding. Muziek maakt de wereld iedere dag een beetje kleurrijker. Het ervaren van die schoonheid zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht leeftijd, geslacht, nationaliteit, afkomst, aard, voorkeuren en geloof. Muziek is van ons allemaal!

Het is mijn missie om kwalitatief hoogwaardige en betaalbare dwarsfluitlessen en coaching te geven aan leerlingen van jong tot oud, van beginner tot vergevorderde. Daarbij hoort niet alleen het leren bespelen van de dwarsfluit, maar ook het leren samenspelen en het kennismaken met verschillende muziekstijlen, de muziekgeschiedenis en theorie. Daarbij staat plezier in muziek maken altijd voorop.

Ik geef met veel enthousiasme les aan beginnende en (ver)gevorderde fluitleerlingen in mijn eigen lespraktijk in Lelystad, op Urk en soms bij leerlingen thuis. Lesgeven is mijn grote passie en leerlingen te laten delen in mijn liefde voor muziek vind ik het allermooiste wat er is. Stap voor stap leerlingen verder te zien komen op hun instrument is iets prachtigs.

Omdat ik het belangrijk vind om kennis te maken met de leerling geef ik eerst een gratis proefles van een half uur. Ouders van kinderen zijn van harte welkom bij deze les, zodat ik vragen kan beantwoorden en wat meer informatie kan geven. Dat juich ik eigenlijk ook toe.

Ik geef in mijn praktijk in principe altijd individuele lessen, behalve aan hele jonge kinderen van vier tot en met zeven jaar. Zij krijgen les in groepsverband. Kijk voor meer informatie over deze lessen op de pagina over dwarsfluitles aan leerlingen van 4-7 jaar.

De reden voor het geven van privéles is dat de voortgang van de leerling beter verloopt door de persoonlijke aandacht en de leerlingen niet worden belemmerd in hun ontwikkeling door onderlinge niveauverschillen.

Tarieven

Mijn tarieven op de leslocaties en in mijn privépraktijk zijn als volgt:

  • 30 minuten les (tot 21 jaar): € 15,00
  • 45 minuten les (tot 21 jaar): € 22,50
  • 60 minuten les (tot 21 jaar): € 30,00

Bij leerlingen van 21 jaar en ouder dien ik bovenop het lesbedrag 21% btw te rekenen. Voor lessen bij de leerling thuis geldt een toeslag.

Lessen mogen tot 24 uur kosteloos worden afgezegd (calamiteiten natuurlijk uitgezonderd) en in de vakanties betaalt u uiteraard geen lesgeld. Ik factureer de lessen achteraf per maand.

De lessen kunnen per keer worden afgesproken, maar voor beginnende leerlingen spreek ik in principe wekelijkse lessen af, waarvoor ik een vaste tijd reserveer. Dit heeft met de voortgang te maken.

Hoe kom je aan een instrument?

Voor de proefles is een instrument beschikbaar. Daarna dient de leerling over een eigen of gehuurd instrument te beschikken.

Ik verhuur zelf goede instrumenten. De kosten zijn €12,50 (Nuvo fluit kunststof) of €15,- (gewone dwarsfluit met rechte of kromme kop) per maand met een borg van €100,-, die u aan het einde van de huurperiode weer retour ontvangt. De mogelijkheid tot huurkoop bestaat ook. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.

Mocht u een dwarsfluit willen kopen, dan ondersteun ik u daar graag bij. Zeker wanneer het een tweedehands instrument betreft.

Locaties en tijden

Ik geef les op de volgende locaties en tijden:

  • maandag, 16.00-21.00 uur, Ontmoetingskerk Lelystad
  • dinsdag, 16.00-21.00 uur, De Ark Urk
  • woensdag, 14.00-21.00 uur, De Ark Urk

Overige tijden op andere dagen (overdag en ‘s avonds) zijn in onderling overleg in mijn eigen lespraktijk aan huis altijd mogelijk.

Mocht u vragen hebben of een proefles willen afspreken, aarzelt u niet om te bellen naar 06-14329567 of een e-mail te sturen naar fluitles@mariekevos.com.